Coaching

“Coachen is mensen helpen zichzelf te helpen”

Coaching wordt onder andere toegepast om de effectiviteit, motivatie en het plezier in het werk te vergroten. Door middel van gestructureerde gesprekken worden mensen ertoe aangezet bepaalde problemen op te lossen en/of bepaalde doelen te bereiken.

CMJ Coaching, Counseling, traumaverwerking, workshops en trainingen
CMJ Coaching, Counseling, traumaverwerking, workshops en trainingen

counseling

“Jammer dat mensen geen problemen kunnen ruilen; iedereen weet namelijk hoe hij die van een ander moet oplossen”

Counseling is een vorm van praktische ondersteuning bij psychosociale problemen en wordt gebruikt als mensen niet meer optimaal kunnen functioneren of als mensen dreigen vast te lopen in een moeilijke situatie in hun leven. Als counselor ben ik niet degene die de problemen oplost. Uitgangspunt is dat jij jezelf het beste kent en mogelijkheden in je hebt om die problemen op te lossen. 

Ik help je die mogelijkheden te vinden en ze ook te gebruiken.

traumaverwerking

“Als je niet meer weet hoe je vooruit kunt, nadat je een heftige gebeurtenis hebt meegemaakt.”

Hoewel iedereen anders reageert op een schokkende gebeurtenis, levert een incident altijd spanning en stress op. Wat helpt is er over praten, meerdere keren!  En onderzoeken wat wel kan in plaats van focussen op dat wat niet kan. Daar richten we ons op in onze gesprekken.

Op dit gebied werk ik veel en graag samen met Emergenz.

CMJ Coaching, Counseling, traumaverwerking, workshops en trainingen
CMJ Coaching, Counseling, traumaverwerking, workshops en trainingen

Workshops en trainingen

“Om jou te helpen, jouw medewerkers te helpen”

Voor verschillende opdrachtgevers, verzorg ik trainingen en workshops. Bijvoorbeeld suïcidepreventie trainingen voor 113 en de Rino groep en trainingen opvang en nazorg na schokkende gebeurtenissen. Dat doe ik zowel online als offline.

Een steeds terugkerend thema in de workshops en trainingen is lastige onderwerpen bespreekbaar maken. Daarbij kun je denken aan grensoverschrijdend gedrag, inclusiviteit en ingrijpende gebeurtenissen. Maar ook: hoe ga je als leidinggevende online het gesprek aan over lastige onderwerpen?

Werkwijze

Hoe gaan we te werk?

Kennismakingsgesprek

We beginnen een coachings- of counselingstraject met een kennismakingsgesprek. Hebben we een klik? Dan gaan we aan de slag!

Vervolggesprekken

Het aantal gesprekken varieert; meestal gaat het om vijf à tien gesprekken.

Evaluatie

We eindigen het traject met een evaluatie: wat is er door de gesprekken veranderd? En hoe nu verder?

Ik werk niet volgens één bepaalde methode, maar op basis van datgene dat werkt en wat bij jou past. Zo ben ik ook opgeleid.
Een belangrijke tool die ik altijd gebruik is een gezonde dosis LSD: luisteren, samenvatten en doorvragen.

Dat is trouwens ook een tool waar ik in de trainingen en workshops mee werk. Net als coaching en counseling zijn de trainingen en workshops maatwerk. Dat wil zeggen dat ze worden afgestemd op de wensen en behoeften van de opdrachtgever. De trainingen zijn praktijkgericht zodat je direct kunt ervaren wat voor jou wel en niet werkt.